Uncategorized

5 verklaringen voor de groei van de aandelenmarkt!

Hoewel sommige mensen geweldige resultaten behalen, terwijl anderen veel minder winstgevende ervaringen hebben, is de Amerikaanse aandelenmarkt een belangrijk onderdeel van de algehele Amerikaanse economie. Wat bepaalde indices betekenen, vertegenwoordigen en waarom ze stijgen of dalen, is vaak moeilijk. We hebben de afgelopen 6 jaar (v��r de pandemie) een ongekende groei van de aandelenprestaties gezien. President Donald Trump lijkt deze prestaties vaak te citeren als bewijs van zijn superieure aanpak van de bredere economie. Veel onderzoeken tonen echter aan dat slechts ongeveer een derde van de Amerikanen (in termen van aandelenbezit) meer dan tweederde van alle aandelen in handen heeft. Bovendien tonen gedetailleerde studies van vele aspecten van gebieden die verband houden met de economie aan dat de zogenaamde prachtige economie van Trump parallel loopt en een voortzetting is van de laatste 3 jaar van de regering-Obama. Met dat in gedachten probeert dit artikel in het kort vijf mogelijke verklaringen voor de kracht en schijnbare groei van de aandelenmarkt te overwegen, onderzoeken, beoordelen en bespreken.

1. Weinig investerings- / investeringsmogelijkheden: Met deze lange, historische duration / duration hebben lage (of nabije) rentetarieven en andere investeringsmogelijkheden / -vehikels veel van hun aantrekkelijkheid verloren omdat de rente- / dividendpercentages van obligaties en banken zo laag zijn ! Ook heeft de Federal Reserve onlangs laten weten dat er geen plannen zijn om deze rentetarieven te verhogen en heeft ze hun richtlijnen gewijzigd voor het beoordelen van het inflatierisico / -reactie enz. Hierdoor is beleggen in aandelen natuurlijk aantrekkelijker geworden!

2. Vermogenswinstbelastingvoordeel: aandelenwinsten / winsten, zogenaamde vermogenswinsten, worden gunstig behandeld door onze belastingregels. Dit maakt deze voertuigen voor sommigen natuurlijk nog populairder.

3. Streef naar groei in de loop van de tijd: historisch gezien was beleggen in kwaliteitsaandelen op lange termijn een uitstekende manier om zich in te dekken tegen inflatie. Dit is heel wat anders dan zoeken naar speculatie en makkelijk geld verdienen!

4. Sommige spiegels en rook: Pas op voor spiegels en rook, vooral als het gaat om politici die politiek spelen, voor hun persoonlijke/politieke agenda/hun gewin en/of in hun eigen belang! Er is een aanzienlijk verschil tussen een sterke aandelenmarkt en de algemene economie, inclusief banen, baankwaliteit, inflatie en macro-economische kracht.

5. Risico / beloning en streven naar hogere / betere rendementen: De realiteit is dat aandelen op en neer gaan en een slimme belegger houdt rekening met het algemene risico / de beloning en hun persoonlijke risico: tolerantie, geduld, begrip en hoe het past in de economie Algemeen plan (persoonlijke financi�le planning).

Historisch gezien fluctueren aandelenkoersen en de aandelenmarkt in het algemeen! Na verloop van tijd, indien correct en verstandig gebruikt, zal investeren hierin een slim / slim onderdeel zijn van uw algehele persoonlijke financi�le plan. De aandelenmarkt is echter vaak geen indicator van de economie in het algemeen, noch van haar sterke en zwakke punten.

Richard is al vier decennia bedrijfseigenaar, chief operating officer, chief executive officer, ontwikkelingsdirecteur en consultant, heeft professionele evenementen geleid, duizenden geraadpleegd, deelgenomen aan financi�le planning en persoonlijke ontwikkelingsseminars geleid. Rich heeft drie boeken en duizenden artikelen geschreven.