Uncategorized

Een blik op Tiffany lamp geometrische ontwerpen

Tiffany Lampen bestaan ​​uit vijf verschillende ontwerpcategorieën, waaronder Geometrisch Design. Om deze ontwerpen beter te begrijpen, is het noodzakelijk dat u begrijpt dat geometrische ontwerpen de vormen omvatten die in de Cirkelontwerp Lampen geometrie worden gebruikt, zoals vierkanten, rechthoeken, cirkels en driehoeken.

Geometrische ontwerpen zijn meestal erg symmetrisch en bevatten een herhalend patroon. Een deel van de lampen binnen deze categorie bestond uit eenvoudige ontwerpen zoals: effen vierkanten, parasol en rechte panelen. Het enige dat deze effen designs onderscheidt van andere lampen is het gebruik van Tiffany gekleurd glas.

Hoewel veel van de geometrische ontwerpen van Tiffany Lampen erg lineair zijn, slaagde Louis Comfort Tiffany erin om een ​​aantal ontzagwekkende stukken te maken met behulp van deze eenvoudige en basisvormen. De Nautilus Seashell is een van deze lampen. Met alleen vierkanten en rechthoeken slaagde Tiffany erin een prachtige zeeschelplamp te ontwerpen die het schip van kapitein Nemo in de Jules Verne-favoriet 20.000 mijlen onder zee waardig is.

Een ander geometrisch ontwerp dat zeer uniek is, is het spinnenweb. De lampenkap bestaat uitsluitend uit rechthoeken. Wat deze lamp onderscheidt van de rest (naast het prachtig gekleurde glas) is dat een spin de bovenkant siert met zijn acht poten die zich uitstrekken langs de zijkanten van de lampenkap.

Het lotusblad is nog een ander beroemd Tiffany-ontwerp Eilandverlichting dat de geest verbijstert als het gaat om zijn geometrische ontwerp. Bestaande uit alleen vierkanten en driehoeken, gaat deze Tiffany-tint omhoog en omlaag als een accordeon helemaal rond met soldeereffecten die niet alleen met woorden kunnen worden beschreven. Een ander kenmerk dat uniek is aan het lotusbladontwerp, is dat de lampenkap gedeeltelijk schuin naar beneden helt voordat deze naar buiten buigt en het licht tot een kom vormt.

De geometrische ontwerpen van de Tiffany lampen bewijzen dat er niets saai is aan vierkanten, rechthoeken, cirkels en driehoeken. Louis Comfort Tiffany gebruikte deze basisvormen om de wereld te bewijzen dat er geen limiet is aan wat de verbeelding kan doen met beperkte middelen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *