Uncategorized

Een roadtrip door Puglia

Sommige mensen die accommodatie in hotels in Puglia willen boeken, vragen zich af wat er allemaal komt kijken bij het rijden daar en vervolgens door de regio als je eenmaal bent aangekomen. Hier kunnen we helpen bij het beantwoorden van enkele van die vragen.

Rijden naar het zuiden

Italië heeft een geweldig snelwegennetwerk (Autostrada) en u kunt de A14/A16 nemen naar bijvoorbeeld Taranto of naar Puglia verder naar het noorden. Stukken van het snelwegennet zijn tolwegen.

Op het moment van schrijven kost een enkele reis in termen van Rondreis Puglia weg- en tunneltol (exclusief brandstof) van Calais naar Taranto via de Mont Blanc/Aosta waarschijnlijk ergens in de regio van 220-250 euro – zeg 400-500 heen- en terugreis . Houd er rekening mee dat het een lange rit is van ongeveer 2100 km (1300 mijl) van Calais naar Taranto. Theoretisch zou het in ongeveer 18 uur kunnen worden gereden als je continu zou rijden, maar dat kan gevaarlijk zijn tenzij je van bestuurder wisselt – en zelfs dan mogelijk vermoeiend. Misschien is het beter om een ​​of twee overnachtingen onderweg te plannen, al brengt dat natuurlijk wel wat meer reiskosten met zich mee.

Rijden in de regio

Over het algemeen zijn aandrijfsystemen tegenwoordig in heel Europa min of meer bekend, maar er zijn enkele culturele kwesties om in gedachten te houden. Zoals sommige medewerkers in de hotels in Puglia misschien willen toegeven (zij het privé), is het naleven van de rijwetten misschien niet altijd helemaal zoals het zou moeten zijn en dat kan een schok zijn voor buitenlandse chauffeurs.

Het is ook de moeite waard om in gedachten te houden dat sommige regionale steden oud zijn, met zeer smalle en drukke straten in hun centrum. Voorrangsborden kunnen moeilijk te herkennen zijn, en prioriteiten op een plein kunnen erg verwarrend zijn en onderhevig aan lokale variaties en gewoontes.

In sommige grotere steden kunnen de verkeerssystemen nog verwarrender Bezienswaardigheden Puglia zijn en kan het rijden in de stad snel en soms agressief zijn. Stadscentra zijn misschien de moeite waard om in uw eigen auto te vermijden, vooral als u rechts rijdt, tenzij u sterke zenuwen hebt; ze zijn zeker de moeite waard om te vermijden bij getrokken caravans vanwege het risico op vastlopen. Zorg ervoor dat je eerst je route grondig hebt onderzocht en een uitstekende plattegrond of satellietnavigatie hebt als het vervoer in een van de grote steden onvermijdelijk is. In veel gevallen zijn hotels in Puglia net buiten de centra vaak een goede keuze om te overwegen.

Zich verplaatsen

Natuurlijk is een groot deel van de regio landelijk en is een auto essentieel om veel buiten de stadscentra te verkennen. Voor het grootste deel is dit geen probleem en kunt u genieten van het rijden over de relatief overzichtelijke wegen. Als u toch enkele van de grotere stadscentra wilt bezoeken, kunt u uw hotel om advies vragen. In sommige gevallen is er lokaal openbaar vervoer beschikbaar; in andere gevallen kan uw hotel veilige parkeerplaatsen aanbevelen in de minder drukke buitengebieden van uw bestemming, vanwaar u een bus of taxi naar het centrum kunt nemen (of lopen). Die optie kan voorkomen dat je de strijd moet aangaan met onbekende krappe en overvolle straten – stress is niet waar vakanties hier over bedoeld zijn!

Gebruik het personeel van uw hotels in Puglia als een geweldige bron van lokaal verkeersadvies en routebeschrijvingen naar lokale grotere steden – ze zullen u waarschijnlijk maar al te graag helpen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.