Uncategorized

Hoe ga je onze wereld resetten

Mensen zijn tegenwoordig bang. Het straatwoord op straat is dat we afstevenen op een ‘reboot’. Wat betekent dit nu echt en wat gaat er veranderen? De wereld is al opnieuw opgestart … meer dan eens. We beseffen het gewoon niet. Een herstart betekent over het algemeen een wijziging aanbrengen door dingen opnieuw in te stellen. Zeer vergelijkbaar met het opnieuw opstarten van uw computer, enz. Het stelt voor om te elimineren wat er gebeurt om een ??nieuw programma of begrip op te nemen. Een proces om alles te stabiliseren en standaardcode te maken om dingen voor elkaar te krijgen. Het klinkt slecht omdat het een verandering vereist, maar de meesten van ons zijn comfortabel met de dingen zoals ze zijn. Dit is vooral de reden waarom het idee van een reboot ons dwars zit.

Een van de grootste reboots van onze tijd heeft mogelijk plaatsgevonden als gevolg van de Covid-19-pandemie. Verboden, huisarrest, maskering, sociale afstand, bedrijfssluitingen, be�indiging van diensten, beperkingen op normale activiteiten en vrijheid op de werkplek. Dit alles luidt een nieuw en onverwacht tijdperk van verandering in. Maar moeten we bang zijn? Om eerlijk te zijn, niemand wil dat er iets verandert omdat we te comfortabel zijn met hoe het is.

Een echte reboot kan alleen plaatsvinden als het iedereen tegelijkertijd raakt. Waarschijnlijk een van de meest opvallende gebeurtenissen in onze geschiedenis die een verschil heeft gemaakt en dingen voor iedereen heeft veranderd, zou de Eerste Wereldoorlog moeten zijn, ongeveer honderd jaar geleden. Toen ook wel bekend als De Grote Oorlog omdat mensen zich niet konden voorstellen dat iemand anders zo was. Kort daarna brak de Spaanse griep uit van 1918. Hoe schokkend het ook was met meer dan vijftig miljoen doden wereldwijd, het had veel dingen tot verandering gedwongen. Permanent. De wereldwijde industrie was verbeterd, auto’s verschenen in elk land en paarden en smeden waren achter de schermen. Luchtvaart werd een feit.

Toen kwam de Grote Depressie in de late jaren 1920 en vroege jaren 1930. Miljoenen mensen zijn werkloos en de economie stort overal in. Kort daarna begon een nieuwe oorlog. Minstens 75 miljoen mensen stierven in deze Tweede Wereldoorlog, 73% meer dan in de vorige oorlog. Andere opmerkelijke conflicten zijn Korea, de race om de maan, Vietnam, de Golfoorlog, de War on Terror (911), Covid-19 en natuurlijk de opstand tegen de democratie door de aanval op het Washington Capitol op dag 6 die van kracht is. , nog een resetknop.

Als gevolg hiervan zijn mensen nu op zoek naar manieren om de kwaliteit van leven te verbeteren en zoeken ze naar betere manieren om dingen te doen. Nieuwe energie opdoen, meer bewustzijn krijgen over het milieu, het weer, reizen, werken en de basale interactie daartussen. Respect en gelijkheid. Iedereen heeft op de een of andere manier op de “reset”-knop in onze samenleving gedrukt en het zal de manier waarop we leven voor altijd veranderen.