Uncategorized

Op Safari In Krugerpark, Zuid-afrika

Juist, dat is de Zuid-Afrikaanse winter, maar dat is voor het noorden van Zuid-Afrika juist de beste tijd, als je kijkt naar het klimaat van Zuid-Afrika. In de winter is daar het droogseizoen en schijnt bijna elke dag volop de zon, terwijl er in de zomer in het Kruger Park en omgeving behoorlijk wat regen kan vallen.Tijdens de safari zijn er talloze mogelijkheden: slapen in een lodge met eigen plunge pool, aan de oever van een rivier met krokodillen en nijlpaarden, in een wildernistent of juist onder de sterrenhemel. Uiteraard is het ervaren personeel van de lodges en camps goed opgeleid om ervoor te zorgen dat alles veilig is en dat de safari een blijvende herinnering zal zijn.” Slapen kan in elk soort accommodatie…Eén van de meest veelgestelde vragen over een safari en reizen in Zuid Afrika in het algemeen.

Safari Zuid Afrika Vanuit Kaapstad

Ook de vergezichten van de Panoramische Route komen in deze tijd het best tot z’n recht, want als het zou regenen zou je last hebben van mist die de uitzichten belemmeren. Bekijk voor meer veelgestelde vragen over reizen en vakanties in Zuid Afrika onze uitgebreide vragenlijst in de ‘FAQ over rondreizen in Zuid Afrika’.

Wee-ooh wim-o-weh. Wee-ooh wim-o-weh. Zet voordat je verder leest even dit nummer op om in de stemming te komen. Je gaat naar Zuid-Afrika en gaat op safari? Je wilt het Krugerpark bezoeken en bent op zoek naar wat goede tips om je safari te boeken? Lees dan snel verder! In dit artikel lees je alles over safari’s, tours en game drives door het Krugerpark, inclusief de kosten.

Safari Zuid Afrika Johannesburg

De meeste safari’s (ook wel game drives genoemd) focussen zich op het vinden van de BIG Five. De BIG Five bestaat uit de olifant, de neushoorn, de buffel, de leeuw en het luipaard. De BIG Five refereert niet naar de vijf grootste dieren, maar naar vijf lastigste grote wilde dieren om te voet op te jagen.

Op safari door het Kruger park - Zuid-Afrika ReisopmaatKosten & prijsopbouw van een safari naar Afrika – safari-planner.com

 

Zelf hebben wij 4 nachten doorgebracht in dit gebied en hebben we diverse safari’s gedaan. 1. Safari’s via het Krugerpark Het Krugerpark wordt opgesplitst in twee delen: het en het (dit zijn de privé reservaten). Het Kruger National Park wordt beheerd door de overheid. Vanuit het nationaal park worden dagelijks safari’s aangeboden.

Krugerpark Zuid Afrika – Entree – Kosten – Openingstijden

Mijn ervaring is dat de ranger van het Krugerpark erg zijn best deed. De ranger vertelt veel over het park en de dieren en dat maakt een game drive extra interessant. Een morning drive via het Krugerpark kost ongeveer R365 (€21) per persoon en de safari duurt 3 uur. De morning drive kun je van te voren boeken via de officiële website.

Je moet je dan ‘s ochtends vroeg bij de gate melden en zij brengen je vervolgens naar de jeep. Als je wel blijft overnachten in het park, dan kun je bij het betreffende restcamp de game drive boeken. Jeep Safari Krugerpark (via Crocodile Bridge rest camp) Sunset drive De Sunset drive vertrekt rond 16.

Op Safari In Krugerpark, Zuid-afrika

Tijdens deze safari gaat de zon onder en rijd je ook nog een tijdje in het donker! Erg spannend. Een sunset drive via het Krugerpark per persoon en de safari duurt 3 uur. De sunset drive kun je van te voren boeken via de officiële website. Indien je niet in het park overnacht, dan kun je deze game drive alleen boeken bij een restcamp bij de toegangspoort! Bijvoorbeeld bij Crocodile Bridge, Orpen of Malelane.

Als je wel blijft overnachten in het park, dan kun je bij het betreffende restcamp de game drive boeken. Tijdens de Sunsetdrive! Night drive Een aantal kampen bieden ook een night drive aan. kruger national park. Sommige mensen zijn heel enthousiast over deze drive, maar ik zou hem niet zo snel boeken. Om de dieren te spotten heb je namelijk licht nodig.

Krugerpark Zuid Afrika – Entree – Kosten – Openingstijden

In het donker zie je ogen van de dieren weerkaatsen. De reden waarom ik niet snel een night drive zou doen, is omdat je tijdens de morning drive óók al in het donker vertrekt en bij de sunset drive óók een gedeelte in het donker zoekt. Een night drive duurt ongeveer 2 uur en vertrekt meestal na zonsondergang rond 20.

Niet alle restcamps bieden dit type safari aan! Kosten R285 / €16 per persoon. Bushwalk of morning walk Een hele avontuurlijke manier om op ‘safari’ te gaan is een bushwalk. Hierbij ga je te voet op zoek naar wildlife. Je doet dit altijd in kleine groepen van maximaal 8 personen.

Safari Krugerpark Zuid-afrika

Deze safaritochten vertrekken ‘s ochtends vroeg en duren zo’n 4 uur. Niet alle Restcamps bieden deze optie aan. Bovendien moet je de nacht van te voren in het park overnachten om deze activiteit te doen. 2. Safari’s in het Krugerpark via een tour operator Als je niet in het Krugerpark zelf blijft overnachten en graag een hele dag op safari wilt, dan is een dagtour je beste optie.

De tour operator komt je ophalen bij je accommodatie en gaat vervolgens de hele dag met je op safari in het Kruger National Park. Je moet dus even opletten waar de tour operator actief is. Het Krugerpark is zo groot als de helft van Nederland, dus niet elke tour operator zit bij jouw accommodatie in de buurt.

De 10 Beste Lodges In Kruger National Park, Zuid-afrika

In een privé reservaat krijg je een uniekere safari-experience, betere service en privé game drives (jeepsafari’s) waarbij je dichter bij de dieren kan komen doordat er off-road gereden mag worden. Tijdens onze rondreis deden wij ook twee game drives in het Balule privé reservaat. Wij verbleven bij isi, Limela Lodge en zij regelden een morning drive voor ons.

Tijdens een game drive in een privé reservaat, rijd je met een ranger in een open jeep door het Greater Krugerpark (anders dan het Nationale park). Een voordeel van een privé game reserve is dat het voertuig . Zo kom je een dichterbij de dieren, dan in het Nationaal Krugerpark.

Op Safari In Het Krugerpark – Big Five & Wildlife

Het nadeel van een privé reservaat is dat je er niet met je eigen auto doorheen mag rijden (behalve van en naar je accommodatie). 4. Self-drive safari door het Krugerpark Tips self drive safari Het is écht een aanrader om zelf te rijden door het Krugerpark (ook wel self-drive safari genoemd).

Een georganiseerde game drive met ranger is heel bijzonder omdat je veel informatie krijgt over de dieren. Daarnaast heb je vanuit een open jeep beter zicht dan vanuit je eigen huurauto. Het voordeel van een self-drive is dat je zelf je route kan bepalen en zolang bij de dieren kunt blijven als jij wilt.

Safari Zuid Afrika

Nog geen 15 minuten rijden op onze tweede dag in het Krugerpark en we spotten een stel leeuwen. Het Krugerpark is het grootste wildpark van Zuid-Afrika en is bekend om de enorme variatie van dieren. Ook heeft het Krugerpark de grootste populatie olifanten ter wereld. Het ligt in het noord-oosten van het land en grenst aan Zimbabwe en Mozambique.

Zuid-Afrika heeft een goede naam op het gebied van natuurbescherming. Het land telt tal van wildreservaten, waarvan het Krugerpark de meest bekende is. Het park bestaat uit een stuk ongerepte natuur dat meer dan half zo groot is als Nederland. Het park is gemiddeld 65 kilometer breed en ongeveer 350 kilometer lang.

Safari Zuid Afrika

Hier rijden we het Krugerpark in op weg naar onze eerste campingplek in Skukuza. Nog geen 5 minuten nadat we in het park zijn is het al raak. Een tiental impalas staat langs de weg rustig te grazen en terwijl we ze rustig bekijken komt vanuit de struiken ook nog een giraffe aangelopen.

Vroeg opstaan loont in het Krugerpark. In de vroege ochtend geniet je van een prachtige zonsopkomst en het is meteen het moment van de dag dat het wild het meest actief is. Vanuit Skukuza verkennen we het noordelijke deel van het park en starten we de gehuurde Toyota landrover om 6.

Kruger Park Zuid-afrika

Nog geen 15 minuten later zien we een aantal leeuwen die zich tegoed doen aan een buffel die ze kort hiervoor hebben gedood. Het is een goed begin van ons 8-daagse bezoek aan Kruger. In het midden en het zuidelijke deel van het park vind je de grootste concentraties wild en het duurt dan ook niet lang voor we olifanten, neushoorns, leeuwen en buffels op het lijstje kunnen aanvinken.

Een rit van 46 kilometer die de Sabie rivier volgt naar het open grasland in het zuidoosten van het park. Het gebied staat bekend om de grote concentraties neushoorns, cheeta’s en luipaarden. De Sunset Dam is een goede plek om watervogels te spotten. Satara, Lakaba en Bateleur De volgende stop is Satara.

De 10 Beste Parken Voor Een Safari In Zuid-afrika

Opnieuw zijn er overal olifanten. De naam van de route ‘Olifanten loop’ deed het al vermoeden. Maar we zien ook een grote kudde zebra’s en gnoe’s. Na vier dagen op safari vervelen we ons nog geen moment en rijden door naar Letaba. We merken dat hoe noordelijker we komen de concentraties wild minder worden, maar het landschap wordt wel steeds interessanter met hier en daar flinke heuvels en een verdwaalde baobab boom.

We sluiten ons bezoek aan het Krugerpark af met twee nachten op de afgelegen kampeerplek Bateleur. Hier zijn afgezien van een toiletgebouw geen voorzieningen en op het moment dat wij er overnachten zijn er slechts twee andere stellen. Zonder enige lichtvervuiling zitten we tot laat in de avond te genieten van de sterrenhemel terwijl ondertussen een hyena nieuwsgierig langs het hek loopt.

Over Een Safari In Het Krugerpark In Zuid-afrika

De Big Five Veel mensen die op safari gaan hebben als doel om de Big Five te spotten. Leeuw, luipaard, olifant, neushoorn en buffel. De kans dat dat lukt bij een bezoek aan het Krugerpark is groot. Ze worden algemeen beschouwd als de meest gevaarlijke dieren, maar dat is niet helemaal de waarheid.

Op zoek naar de Big Five. Een nijlpaard zorgt ieder jaar voor zo’n 200 doden, een schorpioen telt 5. 000 dodelijke slachtoffers per jaar. 100. 000 mensen sterven na een slangenbeet, maar met stip op nummer 1 staat de mug – accomodation near the Kruger park. Het beestje verspreid Malaria en 2 miljoen mensen per jaar gaan hieraan dood.

Krugerpark Of Een Privé-reservaat? – Reisblog

Dan valt de koning van de jungle, de leeuw, met zijn 250 dodelijk ongevallen per jaar een beetje in het niets. Iets om in het achterhoofd te houden. Toch doet het zien of horen van een mug me niet heel veel, zeker niet om 3 uur ’s nachts.. Doe mij dan maar die leeuwen, buffels, olifanten, luipaarden en neushoorns.

Voor en achter ons steken olifanten de weg over. Trophy Five Naast de Big Five is er ook de Trophy Five waar je naar op jacht kan gaan. Het zijn de vijf grote jagers in het park. De leeuw, cheeta, luipaard, hyena en de wilde hond. Deze dieren staan bovenaan de voedselketen en hebben elk hun eigen kenmerkende stijl van jagen.

Safari Krugerpark – Kruger Safari Reizen Op Zuid-afrika.nl

Deze laatste dieren jagen voornamelijk ’s nachts en de beste kans om ze te spotten is dan ook tijdens een nachtsafari die bij vrijwel alle kampementen geboekt kan worden. Met eigen auto rondrijden door het park is na zonsondergang niet toegestaan. Bezoek het Krugerpark Vanuit Nederland vlieg je in 11 uur naar Johannesburg in Zuid-Afrika.

Je kan ook een klein vliegtuigje nemen naar het Hendrik Van Eck Airport bij Phalaborwa, een plaatsje vlakbij de ingang van het midden van het natuurpark. Een andere optie is om te vliegen naar Kruger Mpumalanga International Airport dat bij de ingang van het zuidelijke deel van het park ligt.

Safari Lodge Zuid Afrika Te Koop

Goedkope safari in het Krugerpark in Zuid-Afrika TravelersMagazine.nlSafari in Zuid-Afrika: De mooiste parken Travelnauts

 

Zit je goed bij kas dan kan je vanaf hier met een chartervlucht verder vliegen naar een aantal luxe lodges in het park die beschikken over een eigen landingsbaan. Ook is het mogelijk om vanaf Johannesburg naar twee kleine vliegvelden in het park te vliegen. Nieuwsgierig aapje bij één van de stops tijdens de safari.

Je kan dan op je eigen tempo op zoek gaan naar de big 5. De wegen in het park zijn in goede conditie en bij bijna elk kampement is ook een tankstation te vinden. Verdwalen is er ook niet bij gezien er overal gedetailleerde routekaarten te verkrijgen zijn en ook staan er bij splitsingen borden met aanduidingen en kilometers naar een volgend punt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *