Uncategorized

Waar moet je op letten als je een kamerplant koopt?

Het goede nieuws is dat er heel veel geweldige planten zijn voor beginners. Wil je een kamerplant kopen? De onderhoudsarme slangenplant, ook wel Sansevieria genoemd, is het antwoord. Wil je een grote, spetterende plant die niet superkieskeurig is? Ga met Monstera Deliciosa, ook wel bekend als de Zwitserse kaasplant. Pilea peperomioides, of Chinese geldplant, is een kleine plant die charmant is op een bijzettafeltje. Pothos, of duivelsklimop, is een supergemakkelijke klimplant. Waar je ook verliefd op wordt, lees het plantlabel of de beschrijving voor verzorgingstips, zodat je weet of het gemakkelijk te verzorgen is of wat babying nodig heeft.

Moet ik planten in de winkel of online kopen?

Dit zijn beide goede opties! Het is leuk om bij lokale kwekerijen te shoppen omdat je planten kunt zien en aanraken. Maar er zijn ook veel betrouwbare online retailers die uitstekend werk leveren bij het verpakken van planten voor verzending naar uw deur – en u zult vaak meer ongebruikelijke vari√ęteiten vinden. Als u persoonlijk winkelt, zoek dan naar planten die er gezond uitzien, wat betekent dat ze niet hangen, geen gele of bruine bladeren en geen plakkerige of donzige massa’s, wat een teken van ongedierte is.

En hier is een tip: als je hart voor een specifieke plant is, zoek hem dan ook op de botanische naam, om er zeker van te zijn dat je de juiste krijgt. Veel verschillende planten worden bijvoorbeeld ficus genoemd. Maar een huilende ficus, of ficus benjamina, is niet dezelfde plant als ficus elastica, de rubberboom.

Wat als ik huisdieren heb?

Helaas kunnen veel kamerplanten je pelsbaby ziek maken. Sommige planten, zoals Engelse klimop, veroorzaken buikpijn en braken, terwijl andere, zoals lelies, dodelijk kunnen zijn, vooral voor katten. Bekijk de lijst met giftige ASPCA-planten om te zien welke planten uit de buurt van nieuwsgierige huisdieren moeten worden gehouden. En onthoud dat elke plant die uw huisdier binnenkrijgt, als deze in voldoende grote hoeveelheden wordt gegeten, GI van streek kan maken. Als je een nieuw harig familielid hebt, laat hem of haar dan niet onbeheerd rond je kamerplanten totdat je weet of je huisdier een knabbel is! Bel tot slot altijd zo snel mogelijk uw dierenarts als u vermoedt dat uw huisdier iets potentieel giftigs heeft gegeten.

Hoe houd ik mijn kamerplant in leven?

Oké, dus je hebt je plant gekocht. Nu, om het te onderhouden. Naast het juiste licht geven, is correct water geven het volgende belangrijkste. Te veel water geven is een van de meest voorkomende redenen waarom kamerplanten afsterven, vooral vetplanten, die water vasthouden in bladeren en stengels.

In plaats van je aan een strikt bewateringsschema voor kamerplanten te houden, duw je je vinger of een eetstokje in de grond. Als het vochtig aanvoelt of als er stukjes aarde aan kleven, is het waarschijnlijk nat genoeg – controleer het over een dag of twee opnieuw. Maar als de aarde wegtrekt van de zijkanten van de pot of barst of de plant is verwelkt, is het tijd om water te geven. Over het algemeen kies je voor te droog versus te nat. Na verloop van tijd zul je een idee krijgen van hoe vaak elke plant water nodig heeft.

Leave a Reply

Your email address will not be published.