Uncategorized

WK 2022 Qatar

Ben je voetbalfan dan beloofd 2022 een schitterend voetbaljaar te worden.  Naast de Nations League vindt ook het WK voetbal in Qatar plaats. Wie gaat er dit keer met de felbegeerde WK beker naar huis?

Het WK 2022 in Qatar begint op 21 november en eindigt op 18 december. Het WK duurt in totaal 28 dagen. Er zullen 32 landen deelnemen aan het Wereldkampioenschap voetbal. En als voetbalfan hoef je je niet ter vervelen. Er zullen maar liefst 64 WK wedstrijden worden gespeeld.


WK 2022 Qatar


Dat het WK in Qatar wordt gehouden is opmerkelijk te noemen. Er wonen slechts 3 miljoen mensen en de temperatuur is er in de zomer boven de 40 graden. Daarom heeft de FIFA besloten het toernooi te verplaatsen naar de winter.

In de winter is het er nog steeds warm, zo’n 25 graden. De stadions zijn voorzien van airco’s. Een beetje krom in deze tijden waarin alles draait om energiebesparing.

De toekenning van de organisatie van het WK 2022 aan Qatar is omstreden. Onderzoek wees uit dat de verkiezing niet eerlijk zijn verlopen.

Qatar is ook totaal geen voetballand en heeft geen voetbalgeschiedenis. Tel daarbij op de vele doden die vielen bij de bouw van de stadions. Qatar wil met het WK de wereld van zijn beste kant laten zien, maar of dat lukt, valt te betwijfelen.

Tijdsverschil

Je hoeft niet ’s nachts je wekker te zetten want het tijdsverschil met Qatar is goed te doen. In Qatar is het in de winter twee uur later. Na de loting op 1 april zijn de wedstrijddata en tijdstippen van de wedstrijden bekend. Dan weten we ook wanneer en hoe laat Oranje speelt.

Stadions

Qatar is niet erg groot en de stadions liggen dichtbij elkaar. Handig voor de supporters. Die kunnen makkelijk van de ene naar de andere wedstrijd reizen. De stadions bijna allemaal nieuw.

Daarbij zal een groot deel van de WK stadions worden afgebroken na afloop van het WK. De onderdelen zullen naar landen in Zuid-Afrika worden gebracht. Op deze manier krijgen de stadions een tweede leven.

Favorieten WK winnen

De favoriete landen om het WK 2022 voetbal in Qatar te winnen zijn Frankrijk en Brazilië. Andere landen die hoog bij de bookmakers staan zijn Engeland, Spanje en België.

WK loting

De loting voor het WK is 1 april 2022. Bij de loting wordt rekening gehouden met de kwaliteit van de landen. Zo wordt voorkomen dat niet alle goede landen bij elkaar in een poule worden ingedeeld.


De 32 landen worden ingedeeld in 8 groepen van elk 4 landen. Nederland is geen groepshoofd. Dit houdt in dat Nederland in ieder geval tegen een sterk land moet spelen. De landen die het hoogst staan op de FIFA-ranking zijn namelijk ingedeeld in Pot 1.

Er is wel een kans voor Nederland om toch een makkelijk land uit Pot 1 te loten. Qatar is namelijk als organiserend land ingedeeld in Pot 1. De vraag is of het leuk is om bij Qatar in de poule te zitten. Je ziet als voetballiefhebber Oranje toch liever spelen tegen Spanje, België of Frankrijk.

De WK-loting is live te zien op tv bij de NOS.

Nederlands Elftal

Ook Nederland doet mee aan het WK in Qatar. Nederland behoort tot de outsiders. Het kan vriezen en het kan dooien bij Oranje. We hebben een groot aantal goede voetballers in de selectie,  maar of het als een team kan gaan spelen is nog maar de vraag. Al hebben we in Louis van Gaal een bondscoach die je deze klus wel kunt laten klaren. Daar zal hij zelf op de eerste plaats het meest overtuigd over zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *